Володимир Зеленський / REUTERS

Петиція на сайті президента за відставку новообраного глави держави Володимира Зеленського набрала необхідні 25 тисяч підписів.

22 травня документ зареєстрував Максим Безрук, необхідну кількість підписів він набрав за добу. На момент публікації новини петицію підтримали 26 тис. 192 людини.

Читайте такожНа сайті президента зареєстрували ще одну петицію про відставку Зеленського

Відео дня

Автор документа вважає, що "голосування за Зеленського у більшості своїй було протестним", а чинний президент "не має підтримки 73% виборців".

"Ваша особа зовсім не об'єднує більшість українців. Ви консолідували протест, не даючи конкретних обіцянок і політичних орієнтирів, однак тепер, після обрання і інавгурації, ви не можете не мати конкретного шляху. І перші ж ваші заяви та дії розчаровують ваших виборців, розбивають цю тимчасову ситуативну народну консолідацію", - йдеться в тексті петиції.

"Складається неприпустима ситуація, коли "слуга народу" не має моральних зобов'язань перед своїм народом, сформованих у передвиборчому процесі. Тому ми, народ України, вимагаємо вашої негайної відставки з посади президента України", - написав автор.

petition.president.gov.ua

Після набрання необхідної кількості підписів петицію повинен розглянути президент, проте збір підписів триватиме ще протягом 92 днів.