Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що винесення питання про укладення мирних домовленостей із Росією на референдум не має законодавчої ініціативи, а є способом з’ясувати думку суспільства.

Про це він сказав на зустрічі з громадськими активістами, яка відбулася в Адміністрації президента, повідомили у прес-службі глави держави.

Читайте такожЗеленський заперечив можливість переговорів з Росією

Відео дня

«Ми повинні чути кожну людину. Це не законодавчий референдум, а інформаційний: громадяни, що ви думаєте. Це нормальна розмова з людьми», – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що прагне відкритості в обговоренні важливих для країни питань і не хоче ухвалювати рішення за зачиненими дверима, як це робилося раніше.

У прес-службі зазначили, що «учасники зустрічі погодилися, що доцільно назвати це не референдумом, а опитуванням і діалогом з суспільством».

У свою чергу активісти запропонували, щоб зустрічі глави держави з представниками громадськості відбувалися на постійній основі.

Серед учасників зустрічі були волонтери, колишні військові.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня глава Адміністрації президента Андрій Богдан заявив, що влада розглядає винесення на всенародний референдум питання про укладення мирних домовленостей з Росією.