Ілюстрація / REUTERS

Сенат США пропонує збільшити до 300 мільйонів доларів і суттєво розширити безпекову допомогу Україні в оборонному бюджеті на 2020 рік.

Про це йдеться в повідомленні посольства України в США на сторінці в Facebook.

"Комітет з питань збройних сил Сенату США затвердив проект закону про “Бюджет США на 2020 р. на потреби національної оборони”, яким санкціоновано виділення Пентагону 300 млн. дол. для надання безпекової допомоги Україні, що на 50 млн. дол. перевищує асигнування поточного року. Із зазначеної суми 100 млн. дол. має бути спрямовано виключно на летальні види озброєнь", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКомітет Сенату США затвердив резолюцію щодо України

Згідно з документом, пропонується розширити напрями допомоги США у зміцненні обороноздатності Збройних Сил України шляхом включення до неї засобів берегової оборони та протикорабельних ракет.

Зазначається, що закон про “Бюджет США на 2020 р. на потреби національної оборони” набуде чинності після його ухвалення Сенатом і Палатою представників та підписання Президентом США.

"Щиро вдячні Комітетові з питань збройних сил Сенату за важливе рішення, спрямоване на посилення безпекової та оборонної допомоги США Українській державі у боротьбі з російською агресією, що триває", - додали в українському посольстві.

Раніше УНІАН повідомляв, що підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону "Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік", у якому $250 млн пропонується виділити для безпекової допомоги Україні. Із зазначеної суми $50 млн пропонується спрямувати виключно для надання летальної зброї оборонного характеру.