На Синоді заявили, що ПЦУ зберігає внутрішню єдність / фото УНІАН

Синод засвідчив внутрішню єдність Православної церкви України та висловив підтримку предстоятелю церкви, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Читайте такожФіларет відмовився виконувати статут ПЦУ – Епіфаній

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської митрополії ПЦУ за результатами засідання синоду.

Відео дня

«Синодом було засвідчено, що у своїх житті та діяльності Помісна українська православна церква (Православна церква України) керується Священним писанням та переданням, канонами Православної церкви, власним Статутом, ухваленим Об’єднавчим собором 15 грудня 2018 р. та відповідно зареєстрованим державою, патріаршим та синодальним томосом про автокефалію від 6 січня 2019 р., рішеннями власних статутних органів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ПЦУ зберігає внутрішню єдність та закликає єпископат, духовенство і вірних усі питання, які виникають, обговорювати та вирішувати «в дусі заповіданої Господом нашим Ісусом Христом братньої любові, уникаючи розпалення ворожнечі, протистоянь та розділення».

Синод також висловив повну підтримку предстоятелю ПЦУ, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 травня, на території Національного заповідника "Софія Київська" відбувся синод Православної церкви України.

Синод під головуванням предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія засідав у митрополичому будинку. На синод також приїхав почесний патріарх ПЦУ Філарет.