Ілюстрація / REUTERS

Верховна Рада наступного пленарного тижня (4-7 червня) розгляне законопроект про Тимчасові слідчі комісії парламенту та почне розгляд проекту Виборчого кодексу.

Читайте такожРада провалила відставку Гройсмана

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова парламенту Андрій Парубій заявив на засіданні Верховної Ради.

Відео дня

"Хочу вам повідомити, що вже є рішення Регламентного комітету про Тимчасові слідчі комісії. Це означає, що ми наступного вівторка зможемо перейти до розгляду закону про Тимчасові слідчі комісії. Зможемо його розглянути, а після розгляду перейти до Виборчого кодексу про відкриті списки", - сказав Парубій.

Він додав, що до законопроекту про ТСК подано понад тисяча поправок.

"Я думаю, це кілька годин роботи, і ми зможемо вийти на позитивне рішення. Потім - Виборчий кодекс... Наступного тижня - ТСК і початок розгляду Виборчого кодексу", - сказав спікер.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня Комітет ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту розпочав розгляд понад 1,6 тис. поправок, внесених до другого читання законопроекту «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії ВРУ» (№1098).

27 травня Парубій доручив профільному комітету негайно підготувати для розгляду у другому читанні проект Виборчого кодексу, ухваленого у першому читанні 7 листопада 2017 року.

Законопроектом на парламентських виборах пропонується запровадити систему регіональних відкритих списків – у кожному з 27 виборчих регіонів партії подають свої списки, а виборець голосує за одну з цих партій і за бажанням - за когось з кандидатів, якого партія запропонувала в цьому регіональному списку. Також пропонується встановити чотиривідсотковий виборчий бар’єр.

До другого читання до проекту Виборчого кодексу було подано близько 4,5 тис. поправок.