Сьогодні, 31 травня, Зеленський указом № 340 змінив склад РНБО / фото УНІАН

Генерального прокурора України Юрія Луценка не запросили на нараду Ради національної безпеки і оборони, що відбулася сьогодні.

Читайте такожЧергова дезінформація РФ: в СНБО попередили про поширення фейкового листа генконструктора КБ "Луч" Турчинову

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Відео дня

"Сьогодні президент України Володимир Зеленський провів нараду за участю членів Ради національної безпеки і оборони України, присвячену енергетичній безпеці. Судячи з фото учасників, на перше засідання РНБО за участю президента Зеленського були запрошені усі члени Ради нацбезпеки, окрім генерального прокурора Юрія Луценка. Перевірила - зі складу РНБО не виключений. http://www.rnbo.gov.ua/content/sklad.html. Сподіваюсь, ця прикра помилка недосвідченого секретаря буде наступного разу виправлена", - написала Сарган.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 31 травня, Зеленський указом № 340 змінив склад РНБО.

Згідно з документом, головою РНБО є президент Зеленський. Також президент увів до складу РНБО першого заступника голови Служби безпеки України - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України Івана Баканова, главу Адміністрації президента України Андрія Богдана, секретаря РНБО Олександра Данилюка.

Крім того, до РНБО увійшли міністр фінансів Оксана Маркарова, заступники глави Адміністрації президента Вадим Пристайко та Руслан Рябошапка і начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак.

Відповідно до указу, зі складу Ради національної безпеки і оборони України виведені Ігор Райнін, Олександр Турчинов, Віктор Муженко та Юрій Стець.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.