Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запросив українського президента Володимира Зеленського здійснити офіційний візит до Вашингтона.

Про це повідомили у прес-службі Адміністрації президента України.

Читайте такожУ Трампа та Меркель обговорили російську агресію в Україні

Відео дня

"Президент України Володимир Зеленський вдячний Президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу за запрошення здійснити офіційний візит до Вашингтона.

Глава держави також підкреслює, що проект закону "Про надання підтримки Україні для захисту її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності", який був презентований у Палаті представників Конгресу США, є важливим сигналом про міцне стратегічне партнерство двох країн", - йдеться у повідомленні.

Представлений у Конгресі США законопроект передбачає посилення підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, розширення оборонної допомоги та надання нашій державі статусу головного військово-політичного союзника США. Ним також розширюється перелік видів зброї, яку можуть передати Україні.

Деталі майбутньої зустрічі в АП не уточнили.

Як повідомляє видання DT.UA повідомило, що 31 травня Зеленський отримав від Трампа запрошення відвідати США.

«… вчора Володимир Зеленський отримав від Дональда Трампа запрошення відвідати Вашингтон з офіційним візитом. Відбудеться він, правда, вже після зустрічі американського президента з російським», - зазначається у статті видання.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня Трамп заявив, що зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним на саміті "Великої двадцятки" в Японії, що відбудеться 28-29 червня.