Найєм пояснив компромат на "всемогутнього" Пашинського / фото УНІАН

Депутат Верховної Ради і журналіст Мустафа Найєм іронічно "підтвердив" автентичність запису голосу голови парламентського Комітету Верховної Ради з національної безпеки Сергія Пашинського, опублікованого колишнім першим заступником глави Адміністрації Президента Андрієм Портновим.

"Надіслали посилання на запис розмови Сергія Пашинського, який виклав Андрій Портнов. Повністю підтверджую факт цієї розмови. Все так і було", – написав він у своєму Facebook.

При цьому Найєм запевнив, що він "ніколи нічого не вирішував ні в МВС, ні в поліції", він також не може нікуди нікого призначати.

Відео дня

"Під час останньої розмови я розхвилювався і звернувся до Сергія Володимировича не на ім'я і по батькові, а як ми зазвичай називаємо його між собою в парламенті: "Чупакабра, а ти не ох*їв вважати себе вершителя доль?!" – сказав я йому, і на цьому все закінчилося", – написав Найєм.

Ці слова стосувалися історії з нібито призначенням Найєма на пост глави Нацполіції.

"Приблизно в середині 2016 року я дійсно звертався до нього з проханням сприяти призначенню начальником поліції. Підтверджую також, що у відповідь пан Пашинський запропонував попрацювати рік-півтора дільничним в Краматорську, потім перевести головою управління у Дніпро і приблизно до літа минулого року я повинен був очолити Національну поліцію України. Чесно кажучи, я очікував, що цей шлях коротший, але оскільки інших варіантів не було, я змушений був погодитися", – йдеться в повідомленні.

При цьому Найєм поспішає уточнити, що "вся ця байка – нісенітниця з самого початку і до кінця".

Як повідомляв УНІАН, раніше Портнов виклав у мережу розмову-компромат на Пашинського. За "аудіофайл і гарну роботу" він подякував главі СБУ Василю Грицаку.