Кучма розповів про причини свого повернення до ТКГ / фото УНІАН

Колишній президент України Леонід Кучма пояснив, чому повертається до Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також"Ніхто територією і суверенітетом торгувати не збирається": Зеленський заявив про нові рішення та пропозиції щодо Донбасу

Як передає кореспондент УНІАН, на спільному з президентом Володимиром Зеленським брифінгу Кучма сказав: "Я в цей час не міг не погодитися з такою пропозицією, бо, дійсно, країна переживає не найбільш легкі часи в своїй історії… Тим більше, я завжди звик у своєму житті приймати рішення, виконувати їх і відповідати. Ось сьогоднішня зустріч у президента країни показує, що у мене є така можливість і в тій групі, яка сьогодні створена, у "нормандському форматі", зробити свій внесок".

Відео дня

За словами Кучми, він працюватиме заради вирішення тих проблем, які сьогодні існують в Україні.

Як повідомляє прес-служба президента, Зеленський зустрівся з членами української делегації у Тристоронній контактній групі та представив їм їхнього очільника Кучму.

Учасники зустрічі обговорили перспективи активізації переговорного процесу та необхідні кроки для цього.

"Ми обмінялися думками, що в першу чергу треба робити. Проблема безпеки – одне з головних питань", – сказав Кучма. За його словами, вже є пропозиції, які можуть допомогти активізувати Мінський процес.

Як повідомляв УНІАН, Кучма був призначений офіційним представником України у ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі 2 лютого 2015 року. 2 жовтня 2018 року він припинив участь у роботі цієї групи.

Сьогодні, 3 червня, Зеленський повідомив, що 5 червня у Мінську відбудеться засідання ТКГ за участю Кучми.