Трофімов зазначив, що у Зеленського жорсткий графік роботи / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський приїжджає на роботу до 8 годині ранку, а їде з Адміністрації президента після 22:00.

Про це повідомив перший заступник голови АП Сергій Трофімов в інтерв’ю "Українській правді" .

"О 8:30 ми всі на роботі, щоб о 9:00 могли повноцінно працювати. Президент приїжджає раніше, він ще в спортзал заходить. У нього набагато жорсткіший графік, аніж у всіх нас. Перші дні ми засиджувалися до 1-2 ночі. Зараз закінчуємо десь о 22:00", – розповів він.

Відео дня

Читайте такожПрезидент подав до Ради законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

За словами Трофімова, Зеленський проводить щоденні наради зі своїми підлеглими.

"На другий день після призначення у нас була апаратна нарада, де були всі заступники, керівники департаментів. Ми тільки включаємося у процес. У Володимира Олександровича є стратегічні наради. Вони в першу чергу відбуваються за участі першого помічника та з головою АП", – розповів Трофімов.

Він зазначив, що є також ще й щоденні "неформальні наради за участі першого помічника, глави Адміністрації і всіх заступників".

"Ми говоримо там про всі питання, їх просто мільйон. Ми обговорювали розпуск Ради, закупівлі ЦВК, є питання щодо голів ОДА і пішло-поїхало, якісь кадрові питання. Завдань дуже багато", – сказав Трофімов.

Він додав, що у команді президента "немає проблеми спілкуватися всім разом, збиратися разом і обмінюватися інформацією". За словами заступника голови АП, усі доповідають президенту про свою зону відповідальності, а, президент, вислухавши їх, самостійно приймає всі рішення.

На запитання, чи комфортно Зеленському на новій посаді, Трофімов відповів:

"Він дуже відповідальна людина. Я знаю його більше 10 років. Йому дуже важлива довіра людей. Він ніколи не підводив і дуже дорожить довірою. Зараз Володимир Олександрович весь у роботі, він дуже зайнятий, вирішує складні завдання. Наскільки це комфортно – важко сказати. Це велике навантаження, відповідальність і мужність з його боку", – підсумував перший заступник голови АП.

Як повідомляв УНІАН, новопризначений прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель розповіла, що у глави держави розглядаються кілька локацій, куди могла б переїхати Адміністрація президента.