Анатолій Кінах

Представники Національного форуму «Трансформація України» закликають президента країни створити умови для впровадження Стратегії трансформації України.

Про це в ході брифінгу в рамках форуму повідомив президент «Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах.

«Форум буде пропонувати президенту України проект указу щодо створення координаційного механізму за участю міжнародних партнерів України, представників влади, громадянського суспільства щодо реалізації Стратегії трансформації України. Це перший крок», - сказав Кінах.

Відео дня

Він додав, що форум також звернеться до українських партій із закликом сформувати в парламенті коаліцію, яка б працювала над впровадженням стратегії, а також ініціювати перед парламентами дружніх до України країн питання про створення міжпарламентського форуму «Трансформація України».

«Форум також буде пропонувати підтримати заяву, яка направлена і до громадян, і до політичних структур, щоб на виборах у парламент, обов'язково на етапі виборів формувалися ті механізми співпраці, змістовна частина програм, включаючи Стратегію трансформації України, яка дала б можливість сформувати дієздатну, високопрофесійну коаліцію у Верховній Раді, і на цій основі формувати інститути влади», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у червні 2018 року учасники Національного форуму "Трансформація України" затвердили концепцію Стратегії трансформації України.

При розробці документу використовувався досвід іноземних держав, в першу чергу – Центральної і Східної Європи, Балтії.

За словами президента УСПП Анатолія Кінаха, в основі стратегії в першу чергу - створення умов для тих стандартів і показників, які формують демократичну державу, починаючи з Копенгагенських критеріїв, на яких побудований Європейський Союз, і завершуючи конкретними програмно-цільовими методами, спрямованими на вирішення проблем країни.

Також важливим для стратегії є її сприйняття як концентрованої позиції громадянського суспільства.