Рябошапка вважає, що потрібно змінити склад Ради з питань судової реформи при президентові України / фото УНІАН

В Адміністрації президента заявили про необхідність змін у судовій гілці влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка.

Читайте такожУ Зеленського назвали головні переваги їхнього законопроекту про незаконне збагачення

Відео дня

"Однозначно зміни, які стосуються діяльності судової гілки влади, будуть. Тому що результатом судової реформи, яка відбувалась останні п'ять років, стало те, що задоволеним цією реформою залишилось тільки керівництво органів судової гілки влади, яке почало отримувати нереально високі заробітні плати... Але судді нижчих інстанцій, районних судів, бізнес та громадяни залишилися так само незадоволеними роботою судової гілки влади, як і п'ять років тому. Це потрібно змінювати, і ми будемо це робити", - наголосив він.

Також Рябошапка повідомив, що президент Володимир Зеленський має змінити склад Ради з питань судової реформи при президентові України.

"Я думаю, що президент, можливо, проведе нараду з питань судової реформи із керівництвом не лише органів, які представляють судову гілку владу, а й з іншими інституціями, і ми визначимося із планом дій та першочерговою законодавчою ініціативою на цю тему", - наголосив заступник глави АП.

Як повідомляв УНІАН, заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка анонсував перші посадки корумпованих топ-чиновників. Зокрема, йдеться про резонансні справи, в яких фігурують держкомпанії «Укроборонпром» та «Центренерго».