Попередньо слухання у справі розпочнуться 11 червня / фото УНІАН

Конституційний суд України розглядатиме як невідкладне подання народних депутатів щодо конституційності указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Про це кореспондента УНІАН повідомило джерело у Конституційному суді.

За словами співрозмовника агентства, судді ухвалили рішення щодо усної форми слухань у справі щодо конституційності указу президента, а також задовольнили клопотання про невідкладний розгляд провадження.

Відео дня

Також співрозмовник УНІАН зазначив, що теоретично судді можуть винести рішення щодо конституційності указу глави держави до 21 липня — дня голосування на дострокових парламентських виборах.

Він пояснив, що оскільки, згідно зі ст. 75 закону про Конституційний суд, строк конституційного провадження не може перевищувати один календарний місяць для справ, щодо яких Сенат, Велика палата КС визнали конституційне провадження невідкладним.

Читайте такожРозпуск Ради. Як позови до Верховного і Конституційного суду можуть вплинути на хід виборчої кампанії

Попередньо слухання у справі розпочнуться 11 червня.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів на 21 липня.

24 травня представники "Народного фронту" внесли до Конституційного суду подання про неконституційність указу щодо розпуску Верховної Ради.

Відповідне подання підписали 62 народні депутати. Вони просять суд відкрити конституційне провадження за цим поданням, визнати його невідкладним та розглянути протягом місяця, а також визнати указ президента про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів до парламенту неконституційним.