У разі введення санкцій постраждають російські чиновники / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський обговорить з високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федерікою Могеріні і президентом Європейської Ради Дональдом Туском можливість запровадження санкцій проти чиновників з Росії за рішення спростити процедуру видачі російських паспортів громадянам України на окупованих територіях Донбасу.

Про це йдеться у повідомленні Адміністрації президента України у Twitter.

Читайте такожВсе йде "через пень-колоду": в ІС розповіли про "паспортизацію" ОРДЛО і показали майбутніх громадян РФ (фото)

Відео дня

"Під час зустрічей з Федерікою Могеріні і Дональдом Туском президент Зеленський обговорить плани щодо реформ та бачення врегулювання ситуації на Донбасі, а також застосування запобіжних заходів проти чиновників РФ, винних у паспортизації Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу за спрощеною процедурою.

29 і 30 квітня в Ростовській області РФ відкрилися два центри з видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

8 травня Кабінет міністрів України схвалив рішення про визнання незаконними російських паспортів, що видаватимуть жителям окупованих українських територій, передусім Луганської та Донецької областей.