Ілюстрація / REUTERS

Санкції мають вплив на Росію, але вони мають бути сильніші.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" член секретаріату Кабінету міністрів Великобританії з питань громадянського суспільства Брукс Ньюмарк.

Читайте також"Навіть у Росії це стане чорним днем": євродепутат попередила про небезпеку повернення РФ в ПАРЄ

Відео дня

Він вважає, що поточних санкцій недостатньо, оскільки негативні дії Путіна продовжаться до тих пір, поки не стануть вкрай болючими не тільки для російського народу.

«Проблема дуже багатих олігархів полягає в тому, що у них багато грошей. Коли я був депутатом, то говорив, що ми не повинні переслідувати російських людей. Ми повинні бути націлені на олігархів. Ми повинні орієнтуватися на їхні банківські рахунки, обмежуючи їхні поїздки. Звичайно, в ЄС, Великій Британії, США, ми повинні припинити покупки їхніх дружин в наших дорогих магазинах, ми повинні зупинити навчання їхніх дітей в наших країнах», – зазначив Ньюмарк.

«Чим більше ми чинимо тиск на людей навколо Путіна, тим більша ймовірність того, що це призведе до зміни його лінії поведінки, на відміну від простих економічних санкцій, які завдають шкоди простим росіянам, а не Путіну і оточуючим його людям», – пояснив британський політик.