Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ не має наміру робити «жести» для команди нового президента України Володимира Зеленського з метою врегулювання ситуації на Донбасі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав під час виступу на міжнародному науково-експертному форумі "Примаковські читання".

Читайте такожУ Путіна відповіли, чи він планує зустрітися із Зеленським

Відео дня

"Потрібно всім бути чесними. Всі підписувалися під цими Мінськими домовленостями - там чітко вказано, які дії повинен вжити уряд у Києві, а які дії - Донецьк і Луганськ або як їх називають ОРДЛО, і неможливо звалювати провину за відсутність прогресу на когось іншого", - сказав Лавров.

"Що стосується питання, чи не можна зробити якийсь жест, щоб зрушити процес з мертвої точки. Знаєте, ми жестів позитивних наробили стільки, що, напевно, для інших нормальних партнерів вистачило б з лишком для того, щоб почати відповідні рухи", - підкреслив Лавров.

При цьому він заявив, що західні країни "штучно створили" кризу у відносинах з Росією під приводом "події в Криму та на сході України".

Раніше УНІАН повідомляв, що делегація Російської Федерації на слухання Постійного третейського суду в Гаазі недоречно порівняла проголошення суверенітету України в 1990 році з проведенням псевдореферендуму в Криму за участю російських окупаційних військ в 2014 році.