Владислав Бухарєв (праворуч) призначений головою Служби зовнішньої розвідки / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський призначив народного депутата від “Батьківщини” Владислава Бухарєва керівником Служби зовнішньої розвідки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації президента України Руслан Рябошапка.

"Було підписано указ про призначення голови Служби зовнішньої розвідки. Ним призначено Бухарєва Владислава", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський підписав подання про звільнення Луценка - заступник глави АП

Пізніше Рябошапка уточнив УНІАН, що мова іде саме про народного депутата від "Батьківщини".

Бухарєв був обраний депутатом у виборчому окрузі №162 на Сумщині. Є головою підкомітету з питань боротьби з організованою злочинністю Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

У березні 2014 року в.о. президента Олександр Турчинов призначив Бухарєва начальником Головного управління СБУ з боротьби з корупцією і організованою злочинністю. З грудня 2007 по березень 2010 року він обіймав посаду першого заступника голови Державної податкової адміністрації й очолював податкову міліцію.

Як повідомляв УНІАН, 14 березня 2018 року президент Петро Порошенко звільнив Євгена Божка з посади голови Служби зовнішньої розвідки, яку він очолював з вересня 2017 року.

17 березня Порошенко призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови СЗР першого заступника голови служби Андрія Алєксєєнка.