Президент звільнив двох заступників голови СБУ, причетних до протиправних діянь / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський звільнив двох заступників голови Служби безпеки України, причетних до протиправних діянь, і п’ятьох керівників регіональних управлінь СБУ, пов'язаних з контрабандою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка повідомив на брифінгу.

«Якщо говорити про СБУ, то було звільнено двох заступників голови СБУ. Це люди, які, за нашою інформацією, були причетні до багатьох протиправних діянь, у тому числі які вчинялися під час виборчої кампанії», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський звільнив 15 керівників ОДА

За словами Рябошапки, після звільнення будуть відбуватися відповідні процесуальні дії.

«Мова йде про двох заступників голови СБУ – Фролова Олега Володимировича, а також Косинського Владислава Володимировича», - заявив він.

Крім того, додав заступник глави АП, було прийнято рішення про звільнення п’ятьох керівників регіональних управлінь СБУ.

«Це ті, які відзначилися, грубо кажучи, в негативному плані, у сенсі явищ, які пов’язані з контрабандою», - заявив він.

Рябошапка уточнив, що йдеться про керівників управлінь СБУ Одеської, Львівської, Вінницької, Закарпатської, Чернівецької областей.

“Звільнено керівника Управління СБУ в Одеській області Олександра Довженка, підписано указ про звільнення керівника Управління СБУ у Львівській області Олександра Ткачука, звільнено керівника Управління СБУ у Вінницькій області Олега Зозулю. Також звільнено керівника Управління СБУ в Закарпатській області Володимира Пахнюка, звільнено начальника Управління СБУ у Чернівецькій області Руслана Сторожука”, - зазначив Рябошапка.