За словами Мендель, звання лейтенанта не дає жодних кар'єрних преференцій / Фото УНІАН

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Іван Баканов отримав звання лейтенанта, щоб мати доступ до секретної та важливої інформації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила речник президента України Юлія Мендель.

Читайте такожЗеленський звільнив двох заступників голови СБУ, причетних до контрабанди

Відео дня

«Звання лейтенанта, насправді, не дає абсолютно ніяких кар'єрних преференцій. Воно потрібне для того, щоб людина, яка була у правоохоронних органах, мала доступ до важливої інформації, секретної інформації. І цим пояснюється звання лейтенанта», - заявила вона.

«Це не високе звання, і воно абсолютно ніяк не вплине ні на доходи Баканова, ні на кар'єрний ріст. Це те, що він повинен мати для того, щоб він мав доступ до потрібної інформації», - додала Мендель.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня президент України Володимир Зеленський призначив керівника партії "Слуга народу" Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки України - начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Сьогодні, 11 червня, СБУ у відповідь на запит видання «Українська правда» повідомила, що голова Служби безпеки України Василь Грицак присвоїв військове звання лейтенант своєму першому заступнику Івану Баканову одночасно із прийняттям останнього на військову службу у СБУ .