Дуня Міятович заявила, що планує відвідати окупований Крим / OSCE/Colin Peters

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що можливий ситуативний візит комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович до окупованого Росією Криму ситуацію з порушенням прав людини не змінить, а необхідно започаткувати на півострові постійну міжнародну місію.

Про це голова МЗС України повідомив у соціальній мережі Facebook.

«Черговий російський «развод» про візит комісара РЄ з прав людини Дуні Міятович до окупованого Криму. Такий візит має погоджуватись з нами і відбуватися за українським законодавством. А потьомкінські села Росія, як це ми добре знаємоЮ показувати вміє. Але, як кажуть, немає дурних», - наголосив Клімкін.

Відео дня

«У разі, якщо візит таки буде погоджено, то для повного, а головне, правильного враження від ізольованого та утаємниченого Росією Криму єврокомісар має обов'язково відчути «незабутню» атмосферу закритості півострова несвободи і побачити на власні очі переслідування та арешти», - зазначив він.

Читайте такожПосли ЄС погодили продовження санкції стосовно окупованого Криму

«Усі ці роки після окупації ми невтомно повторюємо: потрібно забезпечити постійну присутність у Криму міжнародних організацій, зокрема, гуманітарних. На ситуацію не вплинеш якимось окремим ситуативним візитом, необхідно започаткувати реальну постійну міжнародну присутність на окупованому півострові. Сподіваюсь, що Раді Європи все ж вдасться не розгубити довіру до себе», - підсумував глава МЗС.

Як повідомляв УНІАН, Дуня Міятович заявила, що планує відвідати окупований Крим.

«У зв'язку з деякими заявами, які розповсюджуються у засобах масової інформації та мережі стосовно мого візиту до Криму, я хочу наголосити, що я дійсно планую вирушити до Криму, але наразі це ще необхідно підтвердити», - зауважила Міятович.