Хомчак додав, що не має наміру проводити ревізію діяльності своїх попередників / УНІАН

Чисельність військових частин в Україні буде приведено до оптимальної. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" повідомив глава Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак.

"Я віддав відповідні вказівки, працюють відповідні структури, щоб привести чисельність, штати військових частин до оптимальної кількості. Звичайно, не знижуючи боєздатність, готовність до відповіді на загрози і виклики перед державою. Я підняв проблему, поставив завдання вивчити її і доповісти мені, як треба зробити", – зазначив Хомчак.

Читайте такожНачальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак: Про мене багато говорять, але я ніколи нічиїм не був… Я буду працювати на президента України, бо його прийняв народ, а я давав присягу народу України

Відео дня

За його словами, завдання скоротити військові частини не стоїть.

"Якщо їх розгортали, це було викликане якимись розрахунками. Тому зараз це питання обґрунтовується, вивчається, іде процес. Моє завдання – не знизити рівень боєздатності, а підвищити його. Не знизити рівень управління, а підвищити його. Усі рішення повинні бути виважені. Будь-яке моє рішення – це колективна праця. Я повинен почути тих фахівців по своєму напрямку, чим вони керувалися, яка ситуація. Не проблема ухвалити рішення. Проблема – ухвалити правильне рішення, почути всіх, щоб воно було обґрунтоване й дало відповідний результат", – підкреслив глава Генштабу.

Хомчак додав, що не має наміру проводити ревізію діяльності своїх попередників.

"Я обнуляю ситуацію, кладу чистий листок і продовжую працювати заради тих завдань, заради тих цілей, які я визначив для себе. Я вважаю, це більш конструктивний підхід, ніж я б зараз взявся проводити аналіз чи ревізію діяльності своїх попередників", – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський 21 травня звільнив із посади начальника Генерального штабу Віктора Муженка, призначивши на його місце генерал-лейтенанта Руслана Хомчака, який разом із групою командирів і солдатів зумів вийти з Іловайського котла зі зброєю в руках.

Хомчак обіймав посаду першого заступника командувача Сухопутних військ України, командира оперативного командування "Південь". Із лютого 2017 року і до призначення начальником Генштабу ЗСУ обіймав посаду головного інспектора Міністерства оборони.

23 травня міністр оборони Степан Полторак відрекомендував Хомчака колективу. Останній анонсував кадрові зміни в Генштабі.