Кучма повернувся до роботи в ТКГ / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський після виборів до Верховної Ради може піти на непопулярні заходи, пов'язані з реалізацією Мінських угод.

Таку думку висловив експерт з питань міжнародних відносин Андрій Бузаров, коментуючи повернення другого президента України Леоніда Кучми в Мінську контактну групу, передає «Обозреватель».

Читайте також"Є чіткі червоні лінії" : у Зеленського спростували дві "зради" про "заборону стріляти" та "зняття блокади ОРДЛО"

Відео дня

"Це підготовка нової спроби реалізації Мінських угод після парламентських виборів. Я переконаний, що ця спроба буде зроблена – вдало або невдало, не знаю", – підкреслив він.

За словами Бузарова, партія "Слуга народу" в своїй програмі головним завданням у зовнішній політиці ставить "імплементацію ініціатив президента щодо територіальної цілісності і суверенітету".

"Я думаю, що після парламентських виборів Зеленський внесе непопулярні пропозиції, пов'язані з реалізацією Мінських угод. Тоді більшість, якщо вона буде в парламенті, матиме ці ініціативи ратифікувати", – вважає експерт.

"Вони перевіряють нашу реакцію. Хтось за, хтось каже, що це зрада. Я думаю, що таких ініціатив буде багато, але вони будуть після парламентських виборів. Питання не в нашій позиції, а як Путін і Росія це сприйме. Це хороша можливість перевірити, як Росія буде реагувати. Але я не думаю, що вони підуть на якісь поступки", – додав Бузаров.