Зеленський: і Росія, і Україна повинні хотіти закінчити війну, не тільки Україна / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його пріоритетом на посаді є повернення миру в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільній з президентом Франції Еммануелем Макроном прес-конференції в Парижі.

За його словами, на переговорах з Макроном йшлося про повернення миру в Україну. «Так і є, це мій пріоритет, це моя людська позиція і це позиція як президента. Це те, з чим я засинаю і з чим прокидаюсь кожного дня», - додав він.

Відео дня

«Я і народ України, ми всі не можемо чекати ще п’ять років, ми хочемо завершити війну, але, щоб завершити війну, обидві сторони: і Росія, і Україна повинні хотіти закінчити війну, не тільки Україна», - заявив Зеленський.

«Ми дуже хочемо, щоб нас почули, щоб ми повернулися до нормальних Мінських домовленостей, щоб ми це все зробили і щоб у нас закінчилась війна, і щоб наші хлопці живими повернулись додому. Я не можу кожного дня, як і кожен українець, чути, що в нас когось не стало», - додав президент.

Читайте такожУкраїна співпрацюватиме з НАТО для забезпечення свободи мореплавства - Зеленський

У свою чергу, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що підтримує кроки Володимира Зеленського щодо припинення вогню на Донбасі.

Президент Франції наголосив, що конфлікт на Донбасі, який триває вже п'ять років, "роздирає Європу".

Він звернув увагу, що Зеленський сказав, що пріоритет його президентського мандату полягає у відновленні миру і щоб "змусити зброю замовчати".

"І знову ми хочемо повернутися до Мінського формату для того, щоби країна повернулася до миру", - сказав Макрон.

"Я готовий, я запевняю, підтримати вас, пане президенте, у цьому намірі і також у діалозі з Росією", - заявив президент Франції.

Макрон уточнив, що вітає зусилля Зеленського щодо встановлення режиму припинення вогню на сході України і щодо вирішення проблем місцевого населення на Донбасі.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський заявив про неможливість встановлення миру на Донбасі військовим шляхом і закликав зберегти санкційний режим та дипломатичний тиск щодо Російської Федерації.