На Холодницького поскаржилися до комісії прокурорів / фото УНІАН

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) 10 червня відкрила дисциплінарне провадження щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького через порушення в електронних деклараціях.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Читайте такожЗеленський "перезавантажить" НАБУ і САП, якщо не побачить результатів роботи за три місяці - Рябошапка

Відео дня

Як зазначається, у травні цього року ЦПК поскаржився на Холодницького через порушення ним низки вимог закону "Про запобігання корупції" під час подання електронних декларацій за 2016-2017 роки.

Так, Холодницький вніс у декларацію менший на 25 тисяч гривень дохід від продажу майна, ніж отримав насправді, зазначив недостовірну інформацію щодо коштів на банківському рахунку і не вказав, що позичав кошти третім особам.

Загалом сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік, наголошують у ЦПК, становить 135 тисяч гривень. Примітно, що у декларації за 2017 рік були допущені ті ж самі порушення.

"Холодницький дуже добре знається на вимогах подання декларацій, оскільки особисто є процесуальним керівником у кримінальних справах, які розслідуються за фактами брехні в деклараціях. Тож ці порушення свідчать про нехтування Холодницьким законодавством", - зауважують у ЦПК.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня президент України Володимир Зеленський провів зустріч з директором НАБУ Артемом Ситником і керівником САП Назаром Холодницьким.

Президент наголосив, що наявність відчутних результатів у розслідуванні резонансних корупційних злочинів у найближчі три місяці буде показником спроможності САП і НАБУ відповісти на очікування українців.