Акція студентів називається "Ні Портнову в КНУ / фото: Сергій Мазур/Facebook

Студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які виступають проти відновлення Андрія Портнова на посаді професора університету, обіцяють завалити на іспитах.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор С14 Сергій Мазур.

"Іван Голод. Студент КНУ ім. Шевченка. Один з організаторів акції «Ні Портнову в КНУ!» Вгадайте, чому йому погрожували охоронці університету і обіцяли незаліки", - написав Мазур.

Відео дня

Читайте такожДБР відкрило ще одне кримінальне провадження проти Порошенка - Портнов

Він додав, що акція протесту проти Портнова спрямована не тільки на те, щоб чиновника звільнили з університету, але і щоб "підтримати таких студентів, яких адміністрація хоче поставити на місце".

Нагадаємо, заступник глави Адміністрації президента за часів Януковича Андрій Портнов знову буде працювати на кафедрі конституційного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

"Портнова Андрія Володимировича взяти з 1.09.2019 до 30.06.2020 року на умовах строкового трудового договору до проведення конкурсу на посаду професора кафедри конституційного права", - йдеться в наказі про працевлаштування Портнова.

Тим часом у Facebook створили сторінку акції "Ні Портнову в КНУ". На сторінці закликають студентів, співробітників, викладачів і випускників КНУ "встати на захист честі і репутації свого університету".

Ініціативна група перерахувала вимоги акції. Насамперед протестувальники вимагають скасувати наказ про працевлаштування Портнова.