Слідчі ДБР викрили розтрату понад 9 млн грн посадовими особами «Київського бронетанкового заводу» / скріншот

Слідчі Управління з розслідування військових злочинів Державного бюро розслідувань викрили розтрату державних коштів службовими особами державного підприємства «Київський бронетанковий завод» на суму більше 9 млн грн.

Читайте такожЗатримані чиновники підприємства "Укроборонпрому" підозрюються в розтраті десятків мільйонів гривень - САП (відео)

Про це повідомляє прес-служба ДБР. Встановлено, що службові особи ДП «Київський бронетанковий завод» 30 липня 2018 року уклали договір поставки з ТОВ «Торговий дім «Партсет» комплектуючих і запчастин до бронетанкової техніки, які вже були у використанні та не відповідають встановленим технічним вимогам, під виглядом нових.

Відео дня

«Указаний договір було укладено на суму 3,8 млн грн. При цьому тендер на поставку був проведений лише 10 серпня 2018 року, тобто через 11 днів. Під час тендерної закупівлі серед чотирьох учасників визначено переможцем саме ТОВ «Торговий дім «Парсет», який запропонував аналогічну суму. Тобто, договір поставки на відповідну суму був укладений раніше проведеного тендеру, що вказує на фіктивність проведення процедури закупівлі», - йдеться у повідомленні.

В ДБР зазначили, що в подальшому в рамках вказаного договору були підписані додаткові специфікації, внаслідок чого сума договору збільшилась до 9,14 млн грн.

Як з’ясувалося, ДП «Київський бронетанковий завод» оплату за вказані запчастини в сумі 9,14 млн грн не здійснив. При цьому, відповідно до інформації Державної фіскальної служби, було подано звітність про поставку товарів на вказану суму.

Досудове розслідування триває в рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.