Зеленський зустрівся з родинами військових ЗСУ та Нацгвардії, які загинули за підозрілих обставин / Фото: сайт президента

Президент України Володимир Зеленський сьогодні зустрівся з родинами військовослужбовців Збройних сил і Національної гвардії, які у різні роки загинули за підозрілих обставин і яких слідчі органи визнали самогубцями.

Читайте такожУ МЗС відповіли на цинічну пропозицію Кремля "судити моряків за законом РФ"

Про це повідомляє прес-служба глави держави. Присутні на зустрічі члени родин загиблих наголошували, що смерть їхніх рідних намагаються видати за самогубство попри те, що у деяких випадках на тілах були виявлені сліди побиття чи вогнепальних поранень. Подекуди є свідки вбивства й навіть відомі імена тих, хто його скоїв.

Відео дня

Колишній військовослужбовець Сергій Ульянов розповів, що особисто він зіштовхнувся з подібним восени минулого року, коли одного з його товаришів по службі вбили, потім повісили і списали на банальне самогубство.

«Ми зіткнулися із замкненим колом і відсутністю об’єктивного розслідування», – зазначив він.

Глава держави взяв порушені питання під особистий контроль і дав відповідні доручення заступнику керівника Офісу президента України Руслану Рябошапці.

«Якщо ми зможемо досягти повного, всебічного та об’єктивного розслідування окремих випадків, то це допоможе зрушити з місця й інші розслідування, які, на вашу думку, є недостовірними. Я вимагатиму від ДБР, Національної поліції, органів прокуратури та інших правоохоронних органів максимально оперативно та об’єктивно розслідувати загибель кожного воїна», - заявив Зеленський.

Зі свого боку Руслан Рябошапка запропонував найближчим часом влаштувати зустріч родин загиблих військовослужбовців з керівниками правоохоронних органів, військових формувань ЗСУ й Національної гвардії, Військової служби правопорядку, Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ, щоб вони пояснили ситуацію зі станом розслідування таких трагедій та їхніми соціально-правовими наслідками.