Дмитро Пєсков / REUTERS

Обрання нового президента України Володимира Зеленського дає можливість говорити про реанімацію "нормандського формату" по врегулюванню війни на Донбасі.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в інтерв'ю одному з російських телеканалів, передає ТАСС.

Разом із тим Пєсков вважає, що до зустрічі "нормандської четвірки" (РФ, Німеччина, Франція, Україна) на рівні лідерів країн повинна бути проведена велика "домашня робота" їх помічників.

Відео дня

Читайте такожЛавров заявив, що "нормандська четвірка" не зможе нав'язувати язувати рішення ватажкам ОРДЛО

"Дійсно, всі кажуть, що враховуючи фактор нового президента в Україні, слід говорити про реанімацію "нормандського формату". Але водночас - про це говорить президент Путін - зараз багато підходів нового керівництва України, як і раніше залишаються незрозумілими, вони чітко не артикульовані, вимагають прояснення. Для того, щоб збиратися в "нормандському форматі", потрібно спочатку зробити "домашню роботу", - сказав Пєсков.

"У цьому плані ми очікуємо, що вже в найближчій перспективі помічники голів держав зберуться, щоб подивитися, чи є необхідне підґрунтя для зустрічі у верхах", - підкреслив Пєсков.

Представник Кремля також нагадав, що президент РФ Володимир Путін у п'ятницю провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а в суботу поговорить з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

За його словами, проблематика "нормандського формату" буде в центрі уваги лідерів.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський виступає за термінове проведення переговорів у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція і Росія) щодо врегулювання ситуації на Донбасі.