Попри відсутність у залі, деякі депутати "беруть участь" у голосуванні / фото: vk.com

Навіть у напівпорожній сесійній залі Верховної Ради народні депутати «кнопкодавлять».

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд, яка головувала на вечірньому засіданні парламенту.

Вона зазначила, що в ситуації, коли у сесійній залі можна перелічити всіх депутатів, усе таки є ті, хто голосує за своїх колег.

Відео дня

Читайте такожНа початку вечірнього засідання Ради в сесійній залі "аншлаг" - лише 45 нардепів

Спочатку Сироїд не назвала прізвища, але після вигуків деяких депутатів із зали, щоб вона озвучила прізвище того, за кого голосують, віце-спікер сказала, що сьогодні Григорій Шверк (фракція БПП) відсутній у сесійній залі, але він нібито 686 разів брав участь в голосуваннях.

Деякі депутати почали кричати, що він був у залі, але на момент цієї ситуації Шверк був відсутній.

Водночас Сироїд зазначила, що не може сказати, хто саме з народних депутатів голосував за Шверка.

На той момент, коли виникла ця ситуація, в сесійній залі під кінець вечірнього засідання перебували 24 народні депутати.

Сьогоднішнє вечірнє засідання парламент закрито.

Депутати закінчили розгляд поправок до проекту Виборчого кодексу на поправці № 2300, тобто сьогодні вони розглянули близько 600 поправок.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 листопада 2017 року ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу.

Законопроектом на парламентських виборах пропонується запровадити систему регіональних відкритих списків – у кожному з 27 виборчих регіонів партії подають свої списки, а виборець голосує за одну з цих партій і за бажанням - за когось із кандидатів, якого партія запропонувала в цьому регіональному списку. Також пропонується встановити чотиривідсотковий виборчий бар’єр.

Парламент з 6 червня 2019 року розглядає поправки, подані до другого читання проекту Виборчого кодексу. Загалом було зареєстровано понад 4,6 тис. поправок.