Єжова звинувачують у державній зраді / фото УНІАН

Голосіївський районний суд міста Києва змінив екс-перекладачу прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіславу Єжову, обвинуваченому у державній зраді, запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомили у Відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«3 липня колегією суддів Голосіївського районного суду м. Києва, незважаючи на обґрунтовані заперечення прокурорів, задоволено клопотання сторони захисту та змінено запобіжний захід обвинуваченому з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У ГПУ наголосили, що у задоволенні клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою судом відмовлено, «незважаючи на обґрунтоване обвинувачення у вчиненні особливо тяжкого злочину проти основ національної безпеки України та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що обвинувачений може вчинити дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України, та відсутність можливості запобігання цим ризикам шляхом застосування більш м’яких запобіжних заходів, окрім як тримання під вартою».

Можливості оскарження таких рішень суду першої інстанції в апеляційному порядку чинним КПК України не передбачено, додали у Генпрокуратурі.

Читайте такожРосійські спецслужби завербували екс-перекладача прем’єра Єжова у Санкт-Петербурзі — прокурор

Довідка УНІАН. 20 грудня 2017 року Служба безпеки України заявила про викриття чиновника секретаріату Кабміну, який діяв в інтересах спецслужб РФ. Правоохоронці встановили, що він був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. За даними заступника начальника Головного слідчого управління СБУ Віталія Маякова, Єжов збирав інформацію на завдання ГРУ генштабу збройних сил Росії.

У Кремлі заявили, що читали новину про затримання чиновника секретаріату Кабміну України, але конкретною інформацією не володіють.

Єжов обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.