Зеленський запевнив, що особисто робить усе заради звільнення полонених українських моряків / ілюстрація, Фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявляє, що його команда цілодобово працює над питанням щодо звільнення українських військовополонених моряків.

Читайте такожЗеленський та Полторак привітали українських моряків з Днем ВМС України

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на заходах з нагоди Дня Військово-Морських сил Збройних сил України та початку українсько-американських командно-штабних навчань «Сі Бриз-2019» в Одесі.

«Тут присутні сім'ї наших полонених моряків. Я схиляюся перед вами за вашу мужність. Не говоритиму багато, зазначу лише, що ми працюємо і вдень, і вночі, щоб повернути моряків додому. Я особисто роблю все для того, щоб обіцянки про повернення втілилися в міцні обійми з вашими хлопцями», - запевнив глава держави.

Зеленський наголосив, що Військово-Морські сили України мають бути сильними і сучасно оснащеними, і на шляху їх зміцнення Україна відчуває значну підтримку міжнародних партнерів.

«Шановні воїни, наша спільна мета - це сильні, оснащені сучасними кораблями, озброєнням і технікою Військово-Морські сили України. На цьому шляху ми відчуваємо значну підтримку з боку наших міжнародних друзів і партнерів, які сьогодні стоять з вами в одному строю», - сказав він.

Президент нагадав, що днями він побував з офіційним візитом у Канаді. «Ми домовилися про посилення нашої співпраці в оборонній сфері. Уже сьогодні міністр оборони Степан Полторак (він супроводжує президента в робочій поїздці - УНІАН) предметно обговорить конкретні кроки цієї співпраці», - сказав глава держави.

Президент звернувся до моряків з нагоди професійного свята. «Шановні військові моряки! Від імені всього українського народу щиро дякую вам за вірність присязі, мужність, стійкість і відданість. Бажаю вам чистих фарватерів, попутного вітру, повних вітрил і семи футів під кілем!» - зазначив він.

В рамках урочистої церемонії святкувань з нагоди Дня флоту Зеленський вручив ряду моряків і офіцерів ВМС ЗС України державні нагороди.