У 24-му пункті доповіді політичного комітету ПА ОБСЄ зазначається, що саме Росія не виконує Мінськ / фото УНІАН

Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила Люксембурзьку декларацію, частиною декларації стала резолюція із засудженням анексії Криму.

Про це народний депутат Сергій Висоцький повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСьогодні у Києві відбудеться 21-й саміт Україна-ЄС

Відео дня

«Тільки що Парламентська асамблея ОБСЄ 94 голосами за, 7 проти, ухвалила Люксембурзьку декларацію. Частиною декларації стала наша резолюція із засудженням анексії Криму та мілітаризації акваторій окупованих Севастополя, Криму, Чорного та Азовського морів», - написав він.

Окрім того, частиною декларації стала литовська резолюція щодо загрози Північного Потоку – 2, а у 24-му пункті доповіді політичного комітету ПА ОБСЄ зазначається, що саме Росія не виконує Мінські домовленості і закликає її до виконання Мінську.

«Із цим 24 пунктом пов’язана дивна поведінка одної із членкинь Швейцарської делегації, яка давно була помічена в симпатіях до Росії. Вона намагалася з голосу зняти цей пункт. Але ми його відстояли під час голосування 79 голосами проти 29», - додав нардеп.

Також, за його словами, Росія в черговий раз спробувала зірвати засідання.

Як повідомляв УНІАН, комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ схвалив резолюцію щодо мілітаризації Росією анексованого Криму, Чорного й Азовського морів.

Резолюцію підтримали 54 члени комітету, 6 були проти і 6 утримались.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи вночі проти 25 червня підтримала резолюцію, яка змінює санкційний механізм. У цьому ж документі запрошують Росію повернутися до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу. 118 делегатів проголосували за, 62 - проти, ще 10 утрималися. Перед цим ПАРЄ відхилила понад 200 поправок, які підготувала українська делегація задля блокування повернення російської делегації до цієї організації.