Ілюстрація / REUTERS

69% населення України підтримують вступ до Європейського Союзу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані директором ТОВ «Центр стратегічного розвитку територій» Андрієм Орловим на прес-конференції в Києві результати соціологічного опитування.

«Найголовніше питання – це ставлення українців до вступу до ЄС. На сьогодні 69% населення України підтримують вступ до ЄС, 13% проти цього і 18% не змогли визначити свою позицію по цьому питанню», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ Києві розпочався 21-й саміт Україна-ЄС (фото, відео)

За словами Орлова, найбільша підтримка вступу до ЄС - на заході Україні, тоді як на Донбасі вона значно менша (48%).

Він зауважив, що з 2012 року до сьогодні підтримка вступу до ЄС зросла на 27%. «За останні два роки є також динаміка зростання підтримки вступу до ЄС», - додав Орлов.

Крім того, за даними опитування, 64% українців вважають, що пріоритетним напрямком зовнішньої політики України має бути налагодження відносин з Євросоюзом. 8% респондентів вважають, що потрібно налагоджувати відносини з Росією, зі США – 6%, з іншими країнами СНД – 4%

*** Всеукраїнське соціологічне дослідження було проведене Центром стратегічного розвитку територій з 14 по 30 травня. У ньому взяли участь 2 тис. 116 респондентів. Похибка вибірки не перевищує 2,17%.