Володимир Зеленський вирішив відвідати Чорнобиль / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський в середу, 10 липня візьме учать у відкритті на ДСП Чорнобильська АЕС нової арки над зруйнованим четвертим реактором.

Про це повідомили у Державному агентстві України з управління зоною відчуження та Управлінні державної охорони.

Однак, 10-кілометрову зону в зв'язку з заходом перекривати не будуть.

Відео дня

Читайте такожПісля виходу серіалу "Чорнобиль" трафік в зоні відчуження зріс на 40%

Раніше голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко заявив, що отримав повідомлення від ДАЗВ про те, що через візит президента повністю перекриють 10-кілометрову чорнобильську зону.

За його словами, це зупинить туризм на цей день і зашкодить репутації країни, передає Українська правда.

"Нас тільки вчора ввечері попередили, що у всю 10-кілометрову зону нас – тобто туристичні групи – не допустять через заходи безпеки. Завтра у зоні відчуження очікується понад 300 туристів-іноземців. Це середня цифра щоденних відвідувачів Чорнобиля", - сказав Ємельяненко.

Він додав, що Асоціація звернулася до профільних депутатів, які курують туризм, щоб вони провели переговори щодо вирішення цієї ситуації в Адміністрації президента.

За словами прес-секретаря ДАЗВ Олени Ковальчук, на 10 липня заплановано передачу об'єкта НБК (новий безпечний конфайнмент) від підрядника до Чорнобильської станції, однак якихось безпрецедентних заходів безпеки не заплановано.

Згодом цю інформацію підтвердили і в Управлінні держохорони.

"УДО у зв’язку з можливим візитом президента Володимира Зеленського до Чорнобильської зони не здійснює жодних обмежувальних заходів у десятикілометровій зоні", - сказано у повідомленні.

В УДО підкреслили, що в середу, 10 липня як і в будь-який інший день, всі туристичні об'єкти будуть працювати у звичайному робочому режимі, а іноземні та українські туристи зможуть відвідати екскурсійні маршрути в Чорнобильській зоні.