Зеленський призначив керівника Київщини / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський призначив Михайла Бно-Айріяна головою Київської обласної державної адміністрації.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний указ президент підписав під час церемонії представлення нового голови Київської ОДА у Бориспільській міській раді.

Читайте такожЗеленський призначив нового голову Луганської ОДА

Відео дня

«Хочу Михайла Бно-Айріяна вам представити, нового очільника Київської області. Можна поаплодувати - нова людина, це фаховий спеціаліст, дійсний менеджер», - заявив він.

«Підписую указ про призначення Михайла головою Київської обласної державної адміністрації», - сказав Зеленський.

Після підписання указу він вручив Бно-Айріяну посвідчення голови Київської ОДА.

Як повідомляв УНІАН, 26 червня кандидатуру Бно-Айріяна та ще семи майбутніх очільників ОДА погодив Кабінет міністрів України.

*** Бно-Айріян Михайло Каренович народився 1 лютого 1984 року у місті Баку (Азербайджан). Закінчив Київський національний університет імені Т. Г. Шевченка за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини» з кваліфікацією економіста-міжнародника, перекладача з арабської мови.

У 2009–2011 роках працював на посаді третього, а згодом другого секретаря посольства України в Росії.

В грудні 2011 року стає помічником міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка.

В січні 2013 року обіймає посаду радника віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка з гуманітарних питань.

З січня 2015 року займав посаду начальника управління європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

З жовтня 2016 року і до призначення на посаду голови Київської ОДА працював в ДП НЕК «Укренерго» на посаді заступника директора з комунікацій та міжнародного співробітництва.