Володимир Путін / REUTERS

У Кремлі заявили, що телефонна розмова президента України Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна «носила прагматичний характер» і тривала 20 хвилин.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Що стосується атмосфери розмови - це була перша розмова, ознайомлювальна, двох президентів. Ви знаєте, що вони перший раз спілкувалися по телефону. Раніше якихось контактів між ними не було. Розмова носила прагматичний характер», - сказав Пєсков.

Відео дня

Він наголосив, що роботу «стосовно усіх утримуваних осіб» буде продовжено на експертному рівні.

На запитання УНІАН, з якої фрази розпочав розмову Зеленський, Пєсков відповів, що це треба адресувати українським візаві. «Путін розпочав розмову словами «Привіт», - сказав Пєсков, додавши, що розмова тривала 20 хвилин.

При цьому він зазначив, що немає конкретного розуміння, коли може відбутися наступна розмова голів двох держав.

Читайте також"Питання пролунають по-новому": експерт розповів, чого чекати від зустрічі Зеленського із Трампом

Відповідаючи на запитання УНІАН, як швидко було узгоджено українською стороною цю телефонну розмову, Пєсков сказав: «Досить оперативно, тут, власне була б ініціатива, з технічним узгодженням ніяких проблем немає».

На уточнююче запитання УНІАН, чи залишився Путін задоволений цією розмовою, Пєсков відповів: «Навряд чи можна обговорювати якісь емоційні відтінки і тональності, не для цього була розмова. Сам факт першого спілкування президента Росії і України дуже важливий».

Як повідомляв УНІАН, 11 липня Зеленський провів першу телефонну розмову з Путіним.

«Обговорювалися питання врегулювання на південному сході України і спільної роботи стосовно повернення утримуваних з обох сторін осіб. Досягнуто домовленість про продовження цієї роботи на рівні експертів», - йдеться в повідомленні Кремля.

Обговорювалася також можливість продовження контактів у «нормандському форматі».