Французький журналіст Поль Гого, який був на Донбасі разом із Вільямом Рогелоном, головним свідком обвинувачення у справі нацгвардійця Віталія Марківа, і якому Рогелон зателефонував у момент обстрілу, назвав рішення суду Павії приголомшливим та заявив про готовність дати свідчення під час апеляційного розгляду.

Читайте такожАваков закликав суд Італії бути неупередженим у справі нацгвардійця Марківа (документ)

“Приголомшливе рішення італійського правосуддя, для тих, хто хоч трохи знає цю справу. Оскільки я був в перших рядах цієї драми, я б хотів свідчити. Французьке правосуддя, до якого також звертались, проведе розслідування?”, - розповів журналіст.

Гого зазначив, що італійська прокуратура провалила розслідування: “Я був в Донецьку, я там жив із постраждалим французом. Він мені подзвонив в момент обстрілу, я попередив посольство. Його серйозність ніколи не піддавалась сумніву, хоча він однозначно зіграв роль у перебігу цієї драми. Але, схоже, Італія повністю провалила розслідування”.

Гого зауважив, що Марківа засудили "на основі хибних свідчень" та вочевидь під тиском журналістських профспілок.

Як повідомляв УНІАН, попри наявність переконливих доказів у тому, що Віталій Марків ніяк не міг бути причетним до обстрілу, внаслідок якого загинули у травні 2014 року на Донеччині італійський фоторепортер Андреа Роккеллі та його російський перекладач Андрій Миронов, суд у місті Павія засудив нацгвардійця до 24 років ув’язнення.