У Києві й у Москві по-різному бачать формулу обміну «всіх на всіх» / фото УНІАН

У Кремлі заявили, що в Києві й у Москві по-різному бачать формулу обміну утримуваними особами в форматі «всіх на всіх».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Дійсно, в ході телефонної розмови згадувалася ідеальна формула «всіх на всіх» і говорилося, що як підсумок саме до цієї формули й було б бажано прийти. Але при цьому робилось застереження, що розуміння слова «всіх» у російської та української сторони різне в деяких аспектах. Тому експерти мають зблизити це розуміння. І тоді реалізація стане більш вірогідною», - сказав Пєсков.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі заявили, що першим кроком для нормалізації відносин України і РФ Москва бачить звільнення Вишинського

Відповідаючи на запитання УНІАН, у чому полягають ці відмінності, він сказав: «У людях, кого вважають всіма - в Києві вважають одних, у Росії вважають інших, і навпаки».

На уточнююче запитання, чи входить до цього списку, приміром, незаконно засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов, він сказав, що не хотів би говорити про персоналії.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

Ключовим питанням під час розмови президентів України і РФ було звільнення українських військовополонених моряків.

Також під час розмови йшлося про повернення інших українських громадян, які утримуються на території РФ.

Пізніше Зеленський повідомив, що Путін пропонував йому зробити обмін полоненими за формулою «всіх на всіх».

«Президент РФ мені сказав: «Я бачу вирішення питання полонених «всіх на всіх». Я йому відверто сказав, що «всіх на всіх» я б з радістю, але є одна ситуація. Річ у тому, що список наших всіх, тих хлопців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, не збігається зі списком людей, які контролюють зараз ці території. Тому «всіх на всіх» ми обов’язково зробимо, але давайте спочатку повернемо всіх тих, хто є в Росії і в Криму, і почнемо з моряків. Мені здається, це нормальний крок до повернення діалогу і реальний потужний крок до того, щоб припинити війну», - сказав Зеленський.