Фото УНИАН

Як повідомляє прес-центр СБУ, цей чоловік очолив створене терористами для незаконного привласнення українських вугільних ресурсів «міністерство» у травні минулого року за підтримки тогочасного «голови ЛНР» Болотова. До кінця серпня 2014 року зловмисник керував вугільними підприємствами на тимчасово окупованій території України в інтересах терористів.

Читайте такожРосійського політолога з "Всеукраїнського батальйонного братства" видворили з України

Кошти від реалізації вугілля, видобутого державними шахтами, злочинно привласнювалися ватажками терористичної організації «ЛНР». Керівників гірничих підприємств, які відмовлялися виконувати незаконні накази, «міністр» звільняв, а бойовики залякували їх фізичною розправою.

Відео дня

31 березня контррозвідка СБУ затримала цього громадянина, який втік із контрольованої бойовиками території і переховувався у незаконно приватизованій ним будівлі колишнього дитсадка, де він облаштував власний маєток.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, яка за участь у діяльності терористичної організації передбачає до 15 років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.