Слідчі СБУ оголосили підозру директору та начальнику фінансового відділу "Сніжнянського машзаводу" / фото beztabu.net

У Службі безпеки України заявили, що припинили протиправну діяльність групи компаній "Мотор Січ", яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації "ДНР".

"Посадовці відокремленого підрозділу групи – "Сніжнянський машинобудівний завод", який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, при здійсненні господарської діяльності розробили та реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб’єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ та так званої "Донецької народної республіки", - повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ.

У результаті оборудки до "Центрального республіканського банку ДНР" надходили платежі "Сніжнянського машинобудівного заводу" у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством, так званих "податків та інших обов’язкових платежів".

Відео дня

Читайте такожОборот 5 мільйонів гривень: у Києві за фінансування бойовиків "ДНР" затримано переселенців з окупованого Донбасу

Співробітники СБУ задокументували, що зокрема за 2015 рік "Сніжнянський машинобудівний завод" до бюджету "ДНР" сплатив понад 32 мільйони російських рублів.

"Заводом також здійснювалась передача на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб так званого "Міністерства доходів та зборів Донецької народної республіки", через яке безпосередньо фінансувались незаконні збройні формування бойовиків", - йдеться у повідомленні.

Слідчі СБУ оголосили підозру директору та начальнику фінансового відділу "Сніжнянського машинобудівного заводу" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство для встановлення всіх інших осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності.

Нагадаємо, у січні 2018 року найбільше українське підприємство з випуску авіаційних двигунів і газотурбінних установок "Мотор Січ" заявило про втрату з 20 грудня 2017 року контролю над управлінням активами відокремленого підрозділу "Сніжнянський машинобудівний завод", яке знаходиться на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької області.