Ілюстрація / REUTERS

Посольство Росії у Лондоні опублікувало мапу, на якому півострів Крим позначений як територія України. 

Карту оприлюднили 18 липня на сторінці дипмісії у Twitter.

Читайте такожУ "Борисполі" показали карту України без Криму: з'явилася реакція Мінінформполітики

Відео дня

В дописі цитують міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. Він говорив про "проведення країнами НАТО агресивної політики стосовно Москви", посольство РФ у Великій Британії також опублікувало карту, на якій Крим позначений як територія України. Після цього посольство РФ у Великій Британії також опублікувало мапу, на якій Крим позначений як територія України.

Своєю чергою МЗС України подякувало російському посольству за те, що вони визнали і заявило, що чекає таких кроків від інших відомств Кремля, зокрема МЗС. 

Як повідомляв УНІАН, Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши 16 березня «референдум» про нібито самовизначення півострова. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% учасників «референдуму» висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

26 липня 2018 року на сайті Держдепартаменту США було оприлюднено Кримську декларацію, в якій США закликали Росію припинити окупацію українського Криму. Також в документі США задекларували обов'язок дотримуватися невизнання претензій РФ на суверенну територію України.