Адвокат вважає, що суд зважив на позицію захисту Єфремова / УНІАН

Екс-голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, якого обвинувачують у вчиненні державної зради, перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом в Києві. 

Про це УНІАН повідомив його захисник Олександр Мельников.

Він зауважив, що йому наразі невідома мотивація суду, який сьогодні змінив запобіжний захід Єфремову, оскільки суд ще не оголосив текст ухвали.

Відео дня

Сам адвокат вважає, що суд зважив на позицію захисту Єфремова.

«Сторона обвинувачення не надала жодного доказу вини Єфремова у будь-чому», - сказав Мельников. 

Читайте такожУ ЦВК пояснили, чому Єфремов не може бути включений у список "Опоблоку"

Також він додав, що запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, обраний Єфремову, діятиме до 20 вересня. А сам Єфремов, за словами адвоката, має на мір найближчим часом повернутися до Києва на місце свого проживання.

Стосовно подальшого розгляду його справи у Старобільському райсуді, Мельников зазначив, що, ймовірно, що Єфремов братиме в ньому участь через відеоконференцзв’язок з Києва.

Як повідомляв УНІАН, Єфремова затримали у липні 2016 року в аеропорту "Бориспіль". У січні 2017 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Єфремова, якого звинувачують в організації захоплення терористами будівлі Луганської облдержадміністрації; в пособництві в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області; у скоєнні умисних дій з метою зміни кордонів території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню і діяльності терористичної організації "ЛНР"; державній зраді.

Єфремова утримують в СІЗО у Старобільську.

Справу проти Єфремова розглядав Старобільський районний суд Луганської області, але 8 липня Верховний суд за клопотанням адвокатів Єфремова ухвалив рішення, згідно з яким надалі його судитимуть у Києві. 

Як повідомив адвокат Єфремова Олександр Мельников, захисники звернулися щодо зміни підсудності через те, що в Луганській та Харківській областях дуже мало діючих суддів, що призводить до затягування процесу на роки.

Сьогодні, 22 липня, стало відомо, що Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід Єфремову з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.