За даними НАБУ, один із суддів Суворівського суду Одеси виніс завідомо неправосудне рішення / фото gdb.rferl.org

Національне антикорупційне бюро України проводить обшук в Суворовському районному суді Одеси.

Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби НАБУ.

Зокрема, 26 липня детективи спільно зі слідчими Управління спеціальних розслідувань ГПУ в рамках розслідування можливих злочинів, вчинених окремими суддями Окружного адміністративного суду Києва, проводять обшуки і в Суворовському райсуді.

Відео дня

Як зазначається, слідство вважає, що київські судді організували винесення свідомо неправосудних рішень і втрутилися у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Мета цих дій - уникнути обов'язкового кваліфікаційного оцінювання суддів.

Читайте такожВ окружному адмінсуді Києва заявили про тиск на суддів з боку НАБУ та ГПУ

У повідомленні сказано, що на одному з етапів «схеми» було організовано заборону восьми членам вищеназваної комісії здійснювати кваліфікаційні оцінки суддів. Зробили це на підставі винесення свідомо неправосудного рішення одним із суддів Суворовського суду Одеси, в організації чого брали активну участь окремі посадові особи Окружного адміністративного суду Києва.

«Згодом Одеський апеляційний суд скасував це рішення як незаконне. За інших обставин воно фактично зробило б неможливою роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів », - наголошується у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на брифінгу керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адміністративного суду Києва на ухвалення рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.

Сьогодні, 26 липня, детективи НАБУ спільно з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури проводять обшуки в Окружному адміністративному суді Києва.