REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України засуджують насильство проти учасників масштабної акції мирного протесту, яка відбулася 27 липня в центрі Москви на підтримку реєстрації незалежних кандидатів на вибори до Московської міської думи.

Про це йдеться у коментарі стосовно придушення мирних протестів у Москві, оприлюдненому на сайті зовнішньополітичного відомства.

Читайте такожНавального госпіталізували - лікарі натякають на отруєння хімречовиною

Відео дня

«Варварське побиття власних громадян, численні арешти та затримання, застосування штучних та дискримінаційних передвиборчих фільтрів, покликаних забезпечити участь у виборах виключно «зручних кандидатів», доводить неспроможність російської влади забезпечити демократичне волевиявлення, демонструє її страх перед реальною політичною конкуренцією», - зазначили у МЗС.

У відомстві наголосили, що такими системними порушеннями фундаментальних свобод і прав людини - на свободу висловлювань та мирний протест - Кремль «відверто знущається над тими європейськими державами і політиками, які нещодавно дозволили російським представникам повернутися в Парламентську асамблею Ради Європи».

«Для нас очевидним є те, що Росія не належить до демократичної спільноти, а є державою-парією. Саме тому рішуче засуджуємо масові репресії, до яких вдався Кремль останніми днями», - йдеться у коментарі. У МЗС також очікують на таке ж рішуче засудження дій російської влади з боку інших представників європейської й євроатлантичної спільноти.

За даними ЗМІ, 27 липня у Москві під час акції опозиції проти недопуску незалежних кандидатів на вибори в Московську міську думу були затримані більше тисячі осіб. Акція не була узгоджена з міською владою