Росія незаконно роздає паспорти жителям ОРДЛО / фото УНІАН

Працівники Федеральної служби безпеки пишуть доповідні записки всередині системи ФСБ про те, що вони вбачають у видачі російських паспортів членам незаконних збройних формувань з окупованих територій небезпеку для Росії.

Читайте такожПеретворити Донбас на "чорну діру": журналіст пояснив мету "паспортного" указу Путіна

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, передає «Прямий».

Відео дня

"Деякі працівники Федеральної служби безпеки пишуть доповідні записки всередині системи ФСБ про те, що вони вбачають у видачі російських паспортів членам незаконних збройних формувань з окупованих територій небезпеку вже тепер для російського суспільства. Тому зараз ввели додаткові перевірки. Тобто спочатку говорили, що ми вам повидаємо паспорти, а тепер обмежили", - сказав Черниш.

Він зауважив, що перші люди, які отримували паспорти – це так звані функціонери окупаційних адміністрацій і їх треба прив’язувати до окупаційних адміністрацій російськими паспортами.

"А люди звичайні десять разів зараз думають, чи варто, чи не варто. І, мені здається, у вас хтось на ефірі говорив про те, що є вже люди, які говорять: мені такий паспорт не потрібен, бо він мені нічого не дає, і я хочу їздити в Україну, і я думаю, що може бути проблема…", - додав Черниш.