Андрій Богдан / REUTERS

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан заявив, що Київський міський голова Віталій Кличко під час зустрічей з ним підтвердив, що не контролює ситуацію в Київській міській раді.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Києві.

Читайте такожБогдан запропонував Кличку самому подати у відставку з посади голови КМДА

Відео дня

«У мене було дві зустрічі з паном Кличком тут, в офісі президента. На цих зустрічах я особисто шість разів попросив його відмовитись від інституту «смотрящих» в Києві, відійти від всіх корупційних схем та стати дійсно народним мером, стати людиною, яка не має жодного відношення до всієї цієї корупції та безгосподарності, що відбувається в місті Києві», - заявив він.

При цьому Богдан відзначив спортивні досягнення Віталія Кличка, який є «гордістю України» і «людиною, ім’я якої знає весь світ».

Проте, на переконання керівника президентського офісу, Кличко «втратив контроль над ситуацією в місті протягом останніх 5 років». «І мер міста Києва Віталій Кличко підтвердив мені, що дійсно, він не контролює Київську раду. Є 2-3 «смотрящих», які мають певні групи депутатів, і якщо він не буде знаходити з ними компроміс, у нього не буде більшості в Київраді і, відповідно, він не зможе бути ефективним мером», - сказав Богдан.

Також, за його словами, Кличко наголосив, що не має жодного відношення до корупції та розкрадань. «Він розуміє, що щось відбувається не так, проте нічого з цим зробити не може. Він не задіяний в корупції, але він іноді використовує можливість пересування приватним авіатранспортом», - заявив Богдан.