Україні вигідно об'єднання нормандського і будапештського форматів / УНІАН

Представник України в політичній підгрупі на переговорах в Мінську Роман Безсмертний вважає обґрунтованим залучення США, Великої Британії та Китаю до "нормандського" формату.

Читайте такожУ Зеленського озвучили варіанти перемовин щодо повернення Криму

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Гордон. «Нам вигідно, щоб до цього процесу були залучені США, Велика Британія і бажано Китай. Але чи гарантує об'єднання "нормандського" і "будапештського" форматів рішення проблеми - велике питання», - сказав Безсмертний.

Відео дня

За словами політика, Вашингтон навряд чи підтримає пропозицію включитися в "нормандський" формат.

«Навряд чи американці з задоволенням сприймуть ініціативу розширення "нормандського" формату за рахунок США. Також складно сказати, що цій ініціативі буде радий Кремль. Чи потрібно це Україні? Так», - сказав він.

При цьому Безсмертний констатував, що "нормандський" формат вже давно не працює, а його «реанімація» не приведе до швидких рішень.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести прямі переговори в Мінську за участю президента США Дональда Трампа, прем'єра Великобританії, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона.