Дмитро Разумков прокоментував можливість досягнення миру на Донбасі / Фото УНІАН

Українська сторона хоче якнайшвидшого завершення війни на сході України і деокупації Криму, але розв'язати ці питання тільки на законодавчому рівні не вийде.

Читайте такожСьогодні бойовики на Донбасі стріляли з мінометів, втрат серед військових немає

Таку заяву в інтерв'ю російському «Комерсанту» зробив голова партії «Слуга народу», ймовірний кандидат на посаду спікера Верховної Ради IX скликання Дмитро Разумков.

Відео дня

Керівник партії назвав ситуацію на Донбасі однією з ключових проблем в країні.

«Всі ми хотіли б, щоб настав мир, щоб Донбас і Крим повернулися в Україну. На жаль, це не вирішується законами», – зазначив Разумков.

Відповідаючи на питання про надання Донбасу особливого статусу, він визнав, що це питання із законодавчої частини.

«Це законодавча частина. Цей момент обговорення в стінах Верховної ради явно теж буде, але в цій проблемі, у війні це не питання законів. Це питання бажання. Бажання закінчити цю війну. В української сторони воно є. На жаль, не у всіх учасників цього процесу ми спостерігаємо це бажання», – зазначив Разумков.

«Тут більше питання дипломатії, санкційного тиску, питання внутрішньої політики, пов'язані з боротьбою з корупцією, з інформаційною політикою, з економікою, інфраструктурою, соціальною політикою. Це цілий комплекс завдань, які потрібно буде виконати і які дозволять швидше повернути тимчасово окуповані території», – уклав він.

Як повідомляв УНІАН, 3 серпня керівник партії «Слуга народу» Дмитро Разумков заявив, що політсила буде пропонувати його кандидатуру на посаду голови Верховної Ради, а на посаду першого віце-спікера - представника президента у ВР Руслана Стефанчука. Також, за його словами, у політсили є кадрові пропозиції щодо керівництва парламентських комітетів.