Дональд Трамп / REUTERS

Зустріч лідера України Володимира Зеленського та президента США Дональда Трампа, найімовірніше, відбудеться з 24 по 28 вересня.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на власні джерела.

Глави держав зустрінуться під час 74-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, яка пройде в Нью-Йорку.

Відео дня

Читайте такожРазумков вважає, що ще рано говорити про повний новий склад уряду України

"Зустріч, найімовірніше, відбудеться під час візиту Зеленського в США, де український президент готується виступити на засіданні Генеральної Асамблеї ООН", - розповів співрозмовник.

За його словами, підготовчий процес уже запущений, і обидві адміністрації зацікавлені у зустрічі, яка відбудеться через майже два місяці.

Головними темами для обговорення, за словами джерела, стануть продовження американської військової та економічної підтримки України та узгодження позицій України та США навколо проблеми налагодження європейсько-російських відносин.

У першому випадку Зеленський обговорить з Трампом поставки зброї США в Україну та розширення військового аспекту взаємовідносин.

По другому питанню - український президент обговорить питання "Північного потоку". Він не приховує своїх намірів перекласти проблему на американські плечі.

"Єдине рішення цього питання - у мене буде зустріч у Сполучених Штатах з президентом США. Це єдиний чоловік, який, я впевнений, вирішить це питання в бік України", - заявив президент ще 6 липня під час робочої поїздки у Львівську область.