НАБУ розслідує можливу спробу підкупу керівника Офісу президента / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України відкрило справу щодо можливої спроби підкупу керівника Офісу президента Андрія Богдана за збереження на посаді голови КМДА Віталія Кличка.

Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Читайте такожКличко назвав умову, яку йому поставили в ОП для збереження посади голови КМДА

Відео дня

«У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ розпочали розслідування за фактами, викладеними в заяві мера Віталія Кличка щодо можливого вчинення кримінального корупційного правопорушення, підслідного НАБУ. Попередня правова кваліфікація ч.1 ст.369 КК України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»)», - йдеться в повідомленні.

У НАБУ зауважили, що з метою встановлення об’єктивних фактів та збору доказів здійснюється досудове розслідування.

Як повідомляв УНІАН, 30 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан на прес-конференції заявив, що до нього приходив представник нібито від одного зі «смотрящих» Києва і пропонував розділити незаконно отримані бюджетні гроші столиці навпіл за збереження на посаді голови КМДА Віталія Кличка.

1 серпня мер Києва Кличко звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням перевірити заяву голови Офісу президента Андрія Богдана про спробу підкупу в його інтересах.

«30 липня 2019 року на прес-конференції керівник Офісу президента України Андрій Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому, в розмові, пропонували хабар у 20 мільйонів доларів. І, нібито, вказана розмова була здійснена в інтересах Київського міського голови, тобто у моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні «переговори»! А такі висловлювання пана Богдана, який є керівником Офісу президента України, підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень, - наголосив Кличко.